Συνεχίζει τη νέα πολιτική ο Ερντογάν στα κατεχόμενα-«Εκκαθάριση από Τουρκοκύπριους στη ΔΔΑ»

Έλα στο Google News

Υπό τον τίτλο «Εκκαθάριση από Τουρκοκύπριους στη ΔΔΑ», η Avrupa (03.08.21), στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι η νέα πολιτική του Ερντογάν για την Κύπρο φάνηκε στη «διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας».

Με την αφυπηρέτηση του υποδιοικητή της «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας», ταξίαρχου Ιμπραχίμ Νταγμάν, στις 30 Αυγούστου, αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιηθεί το επιτρεπόμενο όριο για ταξίαρχους το 2021. Με αυτό τον τρόπο, δεν έμεινε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο ανώτερο επίπεδο της «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τουφάν Έρχουρμαν κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τατάρ και το λεγόμενο πρωθυπουργό Σανέρ να κάνουν δηλώσεις σχετικά με την απόφαση μη διορισμού Τουρκοκύπριου υποδιοικητή στη «διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας», γράφει η Kıbrıs Postası (03.08.21).

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έρχουρμαν έγραψε:

«Ούτε μια δήλωση από τον κ. Τατάρ και τον κ. Σανέρ. Αν και το αξίωμα του υποδιοικητή είναι συμβολικό, είναι όμως σημαντικό. Είναι το πιο ψηλό αξίωμα, που μπορεί να φθάσει ένας Τουρκοκύπριος στέλεχος της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας. Δεν αξίζει να κάνεις μια δήλωση να εξηγήσεις το λόγο;»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.