Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Διαφορές και αλλαγές στις Προεδρικές μετά από δεκαετίες

Στη χθεσινοβραδινή και τελευταία δημοσκόπηση του ΡΙΚ, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, οι μετρήσεις έδειξαν ότι το σκηνικό έχει αλλάξει καθώς πλησιάζει η 5η Φεβρουαρίου, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να χάνει συνεχώς έδαφος, ενώ σταθερή παρατηρείται η αύξηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει 32%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 27% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 25,5%.

Rikdimoskopisi281

Νωρίτερα χθες, σε δημοσκόπηση του σταθμού Sigma, καταγράφηκε ότι στην πρόθεση ψήφου εάν οι Προεδρικές διεξάγονταν σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει ποσοστό της τάξης του 30,3%, ενώ ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με ποσοστό της τάξης του 22%. Τέταρτος ο Χρίστος Χρίστου με 4,3% και συνεχίζουν ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 4%, ο Γιώργος Κολοκασίδης με 1,8%, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 1,6% και άλλοι με 1,2%.

Sigmadimoskopisi

Στη δημοσκόπηση του σταθμού Alpha, στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, 31,9% απάντησε Νίκο Χριστοδουλίδη, 22,9% Ανδρέα Μαυρογιάννη και 20,1% Αβέρωφ Νεοφύτου. O κ. Χριστοδουλίδης καταγράφει απώλεια μίας μονάδας σε σχέση με τη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αυξάνει το ποσοστό του κατά 3,2 μονάδες, ενώ αύξηση 2,2 μονάδων σημειώνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ακολουθούν Χρίστος Χρίστου με 5,6%, Αχιλλέας Δημητριάδης με 3,2%, Γιώργος Κολοκασίδης με 2,6% και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 1,9%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν 1,1%, λευκό/άκυρο απαντούν 0,9%, ότι δεν θα ψηφίσουν 1,7%, ενώ αναποφάσιστοι 5,5%. 2,8% δεν απάντησαν.

Alphadimoskopisi

«Θα έχουμε δύο γύρους εκλογών», είπε ο εκπρόσωπος του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Βασίλης Πρωτοπαπάς, ενώ διευκρίνισε πως «μπορεί να φαίνεται το προβάδισμα το οποίο έχει ο κ. Χριστοδουλίδης, ωστόσο η συνεχής άνοδος του κ. Μαυρογιάννη είναι κάτι το ενθαρρυντικό».

Σημειώνεται πως οι μετρήσεις στο σύνολό τους έδειξαν ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι υποψήφιοι που δεν διεκδικούν την προεδρία στον δεύτερο γύρο ξεπερνούν το 10%.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.