Συνεχίζει τις καταστροφικές επιθέσεις στη Συρία το Ισραήλ – Καταδικάζει η Ρωσία – Καμία αντίδραση από τη Δύση

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού λόγω ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης χθες το πρωί και η Ρωσία με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε το Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση που εξαπόλυσε χθες το πρωί στα νότια προάστια της Δαμασκού και στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού τέθηκε από χθες εκτός λειτουργίας και όλες οι πτήσεις από και προς αυτό ακυρώθηκαν. Μετά άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «είμαι υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε την θέση μας ότι οι επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις κατά της συριακής επικράτειας, πέραν του ότι αποτελούν κατάφορη παραβίαση βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτες».

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκφράζει τις θέσεις της συριακής αντιπολίτευσης και εδρεύει στο Λονδίνο, οι ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις είχαν τρεις στόχους στα νότια προάστια της Δαμασκού, που ελέγχονταν από τη φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τους στόχους έπληξαν δέκα ισραηλινοί πύραυλοι και ότι το συριακό σύστημα αντιπυραυλικής αεράμυνας κατέρριψε επτά ισραηλινούς πυραύλους. Όπως αναφέρουν τα κρατικά συριακά ΜΜΕ, οι ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την κατεύθυνση των Υψωμάτων του Γκολάν νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.