Συνεχίζεται η διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό ευπαθών ομάδων

Στη Λάρνακα άρχισε τη λειτουργία του το νέο εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι

Για την Παρασκευή προγραμματίζεται άνοιγμα της Πύλης για τους άνω των 65

 

Συνεχίζεται η διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ που λαμβάνουν ινσουλίνη, Σακχαρώδη Διαβήτη και μακροαγγειακές ή/και μικροαγγειακές επιπλοκές (Στεφανιαία Νόσος, Περιφερική Αγγειοπάθεια, Χρόνια Νεφρική νόσος, Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Νόσος καρωτίδων, Αμφιβληστροειδοπάθεια) και Σοβαρή Παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ> 40, ή ΔΜΣ >=35 και μεταβολικό σύνδρομο).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 15:30 είχαν διευθετηθεί 7.000 ραντεβού. Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, κάποια άτομα με σοβαρή παχυσαρκία είχαν πρόβλημα να εγγραφούν διότι δεν ήταν σωστά καταχωρισμένα τα στοιχεία τους από τους προσωπικούς γιατρούς. Σύντομα, πρόσθεσε, θα γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αναγνωρίζονται από το σύστημα και να κάνουν την εγγραφή τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά την περίοδο από τις 29 Μαρτίου, στις 8.00 το πρωί, μέχρι και την 1η Απριλίου, στις 7.00 το βράδυ, είναι διαθέσιμα 19.246 ραντεβού.

[yarpp]

Το επόμενο άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού υπολογίζεται να είναι την ερχόμενη Παρασκευή και θα αφορά άτομα από 65 χρονών και πάνω.

Σύντομα εμβολιασμός ατόμων με ρευματικές παθήσεις

Άτομα με ρευματικές παθήσεις που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες ή άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα κληθούν σύντομα μέσω των ΜΜΕ για εκδήλωση ενδιαφέροντος για εμβολιασμό μέσω της Πύλης Εμβολιασμών, αναφέρει ανακοίνωση της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, άτομα που λαμβάνουν τα φάρμακα αυτά μέσω του ΓεΣΥ θα αναγνωρίζονται από την Πύλη Εμβολιασμού όταν εκφράσουν ενδιαφέρον και θα προχωρούν στη διευθέτηση ραντεβού.

Σημειώνεται ότι άτομα τα οποία λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες ή άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, τα οποία προμηθεύονται εκτός ΓεΣΥ, θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό τους και να αποστείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για εμβολιασμό και αναφέροντας: Όνομα, Αριθμό Ταυτότητας, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, το γεγονός ότι ανήκουν στην ομάδα αυτή που χρησιμοποιούν βιολογικούς παράγοντες ή άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και θα πρέπει να επισυνάπτουν τη σχετική βεβαίωση του θεράποντος ιατρού τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy