Συνεχίζεται η έλλειψη καυσίμων και τα προβλήματα με τον ηλεκτρισμό στα κατεχόμενα

Η Ηalkın Sesi (24.01.23), σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Αυξάνεται η ζημιά στην ΚΙΒ-ΤΕΚ», γράφει ότι και πάλι δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Τράπεζας της Κερύνειας και σημειώνει ότι το πλοίο που αναμενόταν να φθάσει χθες για τη μεταφορά καυσίμων, δεν έφθασε και ούτε προβλέπεται να φθάσει.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «αρχή ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ) στα κατεχόμενα λόγω της έλλειψης καυσίμων, αλλά και στα τεχνικά προβλήματα σε γεννήτριες, η εφημερίδα σημειώνει ότι «αρχή ηλεκτρισμού» αναγκάζεται να αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τη «νότια» Κύπρο, όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να μην αφήσει τη «χώρα» στο σκοτάδι.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι το γεγονός ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές στην τιμή των 0,40 δολαρίων (7.5 ΤΛ/ανά κιλοβατώρα), επιβαρύνει οικονομικά την «αρχή ηλεκτρισμού», με αποτέλεσμα το χρέος της να έχει ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια ΤΛ.

Στο ίδιο θέμα, αναφέρεται πρωτοσέλιδα και η Diyalog (24.01.23) υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων».

Η εφημερίδα γράφει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από το «νότο» στην τιμή των 8 ΤΛ ανά κιλοβατώρα, ενώ στα κατεχόμενα η τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κιλοβατώρα ανέρχεται σε 3.32 ΤΛ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.