Συνεχίζεται η ενδοσυναγερμική αντιπαράθεση Χάσικου-Γεωργιάδη για τα Χρυσά Διαβατήρια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια και τις δυσλειτουργίες του προγράμματος πολιτογραφήσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Σωκράτης Χάσικος αναφέρει ότι δεν μπορούσε να εγκριθεί πολιτογράφηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αν δε συναινούσε το Υπουργείο Οικονομικών για τα οικονομικά κριτήρια, η Αστυνομία, η Ιντερπόλ, η ΜΟΚΑΣ ή και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ήταν διεκπεραιωτές. Επίσης, εκφράζει έντονη δυσφορία για όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Τζο Λόου, επαναλαμβάνοντας πως όταν εγκρίθηκε η αίτηση του συγκεκριμένου προσώπου, δεν ήταν καταζητούμενος πουθενά.

Αναγνωρίζει ωστόσο ότι έγιναν λάθη από την Κυβέρνηση –και από τον ίδιο– και ότι έπρεπε νωρίτερα να γίνονταν διορθώσεις, τονίζοντας όμως πως αυτό δεν εναπόκειτο μόνο στον ίδιο, καθώς το πρόγραμμα ήταν κυβερνητική πολιτική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy