Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη η πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα στο 9%

Ενώπιον της Ολομέλειας οδηγείται προς ψήφιση σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές την μεθεπόμενη Πέμπτη η πρόταση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και συνυπογράφου ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και Οικολόγοι για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα από το 19 στο 9%.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΑΣΤΡΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην περίοδο κατά την οποία το ρεύμα θα υπόκειται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ πέραν των τριών μηνών που προτείνει η κυβέρνηση, διότι το Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί και η περίοδος της μείωσης ύψους 10% που ανακοίνωσε η ΑΗΚ.

Απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης περί επιστροφής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, ο Ανδρέας Πασιουρτίδης επεσήμανε ότι δεν είναι όλες υπόχρεες να εισπράττουν πίσω το φόρο καθώς δεν είναι εγγεγραμμένες όλες στο ΦΠΑ.

Τόνισε ότι με την καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας αφαιρείται ένα ποσό από τη ρευστότητα της επιχείρησης που χρειάζεται σε καιρούς αυξημένου κόστους παραγωγής και λειτουργίας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στο ρεύμα στο 9% είναι μια προσπάθεια μερικής απάμβλυνσης του προβλήματος και ότι θα υιοθετήσει την άποψη της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση χαιρέτησε την πρωτοβουλία των κομμάτων για μείωση του συνολικού κόστους του ρεύματος μέσω της μείωσης του ΦΠΑ σημειώνοντας ότι ορθό και δίκαιο είναι η μείωση να δοθεί σε όλα τα νοικοκυριά κι όλες τις επιχειρήσεις.

Ο κ Λεωνίδου ανέφερε πως όσο δεν εξισορροπείται το ζήτημα των αυξήσεων, πρέπει να εξευρεθούν γενικότερα τρόποι μείωσης της επιβάρυνσης που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών παροχής κινήτρων για εισαγωγή ΑΠΕ στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και στο δημόσιο τομέα για να υπάρξει αξιοποίηση της φυσικής ενέργειας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.