Συνεχίζεται η υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου «Πλημμυρίς»

Σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση καταστροφών με έμφαση στις πλημμύρες, συμμετείχε στην Αθήνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Πλημμυρίς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου συνεχίζει την υλοποίηση του έργου «Πλημμυρίς» που αφορά την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω της Κλιματικής Αλλαγής.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG – Ελλάδας Κύπρου, στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου ως επικεφαλής εταίρος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 – 13 Απριλίου 2022 ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την διαχείριση των καταστροφών (disaster management) με έμφαση στις πλημμύρες.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου συμμετείχε με δική της 15μελή αντιπροσωπεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξήγαγε εμπειρογνώμονας του “ΜSB Swedish Civil Contingencies Agency” στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο «Πλημμυρίς» αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση κοινών επεμβάσεων αντιμετώπισης φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπιστικών καταστροφών, με έμφαση στις πλημμύρες.

Αφορά συγκεκριμένα στην προμήθεια οχημάτων, εξοπλισμού και αντλιών για πλημμύρες, την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων – υδροφόρων και διάσωσης, καθώς και κοινές εκπαιδεύσεις προσωπικού, ανταλλαγή καλών πρακτικών και διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Το έργο άρχισε τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν διαχρονική και θεσμοθετημένη συνεργασία που έχει ενδυναμωθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.