Συνεχίζεται ο αγώνας για επίλυση προβλημάτων των συνταξιούχων, λέει η ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) θα συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των σοβαρών των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων, αιτούμενη παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέφερε ο Ε. Γ. της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκος Τσιηφτές κατά την διάρκειά περιφερειακής σύσκεψης στελεχών της ΕΚΥΣΥ περιφέρειας Κλήρου που έγινε στην Αγροκήπια την περασμένη Πέμπτη τιμώντας και την 8η Μαρτίου παγκόσμια μέρα της γυναίκας, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ.

Περαιτέρω ανέφερε πως η κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες εισφορές όπως προβλέπονται από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος θα είναι στις προτεραιότητες της ΕΚΥΣΥ όπως και το δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους.

Είπε ακόμα ότι στα αιτήματα περιλαμβάνεται το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά όλων των συνταξιούχων, η επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα, η επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων και η επίλυση του προβλήματος επικοινωνίας με τις πιο πάνω υπηρεσίες κ.α. είναι πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία η ΕΚΥΣΥ θα επαναφέρει προς τη κατεύθυνση της Κυβέρνησης για επίλυση τους .

Η ΕΚΥΣΥ σημειώνει την έντονη διαμαρτυρία των συνταξιούχων από το γεγονός ότι δεν λειτούργησε το νέο τηλεφωνικό κέντρο το 1450 το οποίο όπως ανακοινώθηκε θα λειτουργούσε από τις 8/3/2023 και αναφέρει ότι στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη για άμεση εξέταση των αιτήσεων των ηλικιωμένων που ζητούν φροντίδα, οι οποίες παραμένουν στα συρτάρια για μήνες ή και χρόνια, όπως επίσης και η μέριμνα για την φροντίδα των ηλικιωμένων σε στέγες όπου σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάζονται κρούσματα εξευτελιστικής συμπεριφοράς .

Τέλος η ΕΚΥΣΥ τονίζει την ανάγκη αυστηρότερου και πιο συχνού ελέγχου των στεγών ηλικιωμένων για να τηρείται η σχετική νομοθεσία η οποία χρειάζεται βελτιώσεις. Χρειάζεται επίσης αύξηση της χορηγίας για άτομα που χρειάζονται φροντίδα και που διαμένουν στις στέγες ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.