Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κόψιμο του νέου θεατρικού έργου του Γιασάρ Ερσοϊ

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση του «κρατικού θεάτρου» να απαγορεύσει στον Γιασάρ Έρσοϊ να ανεβάσει το νέο θεατρικό του έργο, με την εφημερίδα «Αφρίκα» να αναφέρεται και σήμερα στο κύριο θέμα στη σημερινή της έκδοση, στο θέμα με τίτλο «Σούκραν (ευλογία) και Σουκρεττίν (ευγνωμοσύνη)».

Η εφημερίδα γράφει ότι αυτά είναι τα ονόματα των δύο κύριων χαρακτήρων του έργου του Έρσοϊ.

Σε δηλώσεις του χθες ο «υπουργός παιδείας» Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε ότι η απόφαση του θεάτρου δεν στρέφεται εναντίον του δικαιώματος της ελευθερίας, δεν αφορά μόνο το έργο του συγκεκριμένου συγγραφέα αλλά ακόμα 3-5 έργα και ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να ανέβει στη σκηνή το εν λόγω έργο.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι άδικη η επίθεση εναντίον του «κρατικού θεάτρου» αφού αυτό παίρνει τις αποφάσεις του βάσει κανονισμών σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον του «υπουργείου», του «θεάτρου» και των «διευθυντών».

Αναφερόμενος στον λόγο που δεν δόθηκε άδεια στο έργο να ανέβει στη σκηνή είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αυτό «ελλείψεις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές» σημειώνοντας ότι πριν την απόφαση τα μέλη της «επιτροπής» είχαν επαφές με καλλιτέχνες και ειδικούς.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι η απόφαση του θεάτρου δεν στρέφεται εναντίον της τέχνης, του θεάτρου, των ηθοποιών ή των καλλιτεχνών γενικά σημειώνοντας ότι το «υπουργείο» του θα συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.