Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τη διακοπή του Imagine

Στόχος του δικοινοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος Imagine είναι να προωθήσει μια κουλτούρα ειρήνης, διαλόγου και αντιρατσισμού στο πλαίσιο μιας συνολικής κατανόησης μιας κουλτούρας ειρήνης και μη βίας, δήλωσε ο γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς.

Σε δηλώσεις του στην τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί ο κ. Μαβίς ανέφερε ότι στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει 6.117 μαθητές και 714 εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, ενώ στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος στην κουλτούρα ειρήνης έχουν εκπαιδευτεί 518 εκπαιδευτικοί και 92 διευθυντές. Σημείωσε ότι το Imagine άρχισε να εφαρμόζεται τον Οκτώβριο του 2017 κατόπιν συμφωνίας των δύο ηγετών με τη συμβολή των μελών της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί και συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα και κατά τη θητεία του Ερσίν Τατάρ, μέχρι τώρα. Σημείωσε επίσης ότι χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΞ της Γερμανίας και στηρίζεται από το γραφείο του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στηρίζεται, συνέχισε, από τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών και από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου, στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Προηγουμένως, συνέχισε, το ΕΛΑΜ και παρόμοιες οργανώσεις είχαν ζητήσει τη διακοπή του προγράμματος, και είπε ότι το Imagine δεν πρέπει να είναι δέσμιο των ακροδεξιών τμημάτων των δύο κοινοτήτων και η Τεχνική Επιτροπή για την Παιδεία θα πρέπει να συμπεριφερθεί πιο υπεύθυνα στο πλαίσιο της παιδαγωγικής της εμπειρίας.

Ο κ. Μαβίς είπε ότι είναι υπέρ της συνέχισης του προγράμματος και ανέφερε ότι διεξάγουν επαφές με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος της συντεχνίας Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης (KTΟΕÖS), Οζάν Ελμαλι με γραπτή του δήλωση έκανε έκκληση για την επαναλειτουργία του προγράμματος, καθώς είναι ένα πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία, με στόχο την προώθηση της κουλτούρας της ειρήνης και του διαλόγου και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Σε ανακοινώσεις υπέρ της συνέχισης του προγράμματος προέβησαν επίσης ο γγ του ΚΝΚ, Μουράτ Κανατλί και ο γγ του Δρόμου Ανεξαρτησίας, Τζελάλ Οζκιζάν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.