Συνεχίζονται οι χωριστές συναντήσεις Κούσιου για ΑΤΑ – Σήμερα η συνάντηση με ΔΕΟΚ

Ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος συνεχίζει την Τετάρτη τις χωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συγκλίσεων για μια συναινετική συμφωνία στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) μέχρι το καταληκτικό χρονοδιάγραμμα των Χριστουγέννων, που ο ίδιος είχε θέσει.

Σήμερα, ο κ. Κούσιος θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ, ενώ χθες και τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ αντίστοιχα. Αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, ο Υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο χωριστών επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο ίδιος ο κ. Κούσιος είχε δηλώσει ότι θα επιδιώξει την ερχόμενη εβδομάδα να συναντηθεί από κοινού με τις συνδικαλιστικές και με τους εργοδότες, προκειμένου να αντλήσει την πληροφόρηση που επιθυμεί για να συγκαλέσει εκ νέου κοινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στις 7 Νοεμβρίου είχε ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΑ είχε παγώσει κατά την κρίση του 2013 και δινόταν μία φορά το χρόνο (αντί δύο) στο 50% του πληθωρισμού. Η διευθέτηση αυτή συνεχίστηκε βάσει της μεταβατικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τον Ιούλιο του 2017, η οποία είχε επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.