Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα

Συνεχίζονται και σήμερα οι εμβολιασμοί που ξεκίνησαν χτες σε οίκους ευγηρίας στην Πάφο.

Σύμφωνα με την λειτουργό Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται σήμερα στους ηλικιωμένους οίκων ευγηρίας στην Πάφο, τόσο δηλαδή στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό .

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε στενή επαφή κρούσματος

Επεσήμανε δε, πως το Υπουργείο Υγείας προχωρεί  με βάση το πλάνο στους οίκους ευγηρίας και στην συνέχεια με τους επαγγελματίες υγείας σταδιακά.

Η κ. Κυριάκου ανέφερε πως οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Μακάρειο, σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σιγά σιγά οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και στα κρατικά νοσηλευτήρια των άλλων πόλεων.

Στο μεταξύ χτες χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε τρεις οίκους ευγηρίας της Επαρχίας Πάφου από την ομάδα εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας που εργάστηκε με πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας στον προβλεπόμενο χρόνο τους εμβολιασμούς, ενώ καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν διαπιστώθηκε για όσους εμβολιάστηκαν.

Συγκεκριμένα γύρω στα πενήντα άτομα, διαμένοντες και προσωπικό τριών οίκων ευγηρίας ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου που εμβολιάστηκαν χτες κατά της Covid-19. Σημειώνεται πως και στους τρεις οίκους εμβολιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ενοίκων.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα εμβολιασμών σε γηροκομεία και άλλα Ιδρύματα που φιλοξενούν ηλικιωμένους  συνεχίζεται και στη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να γίνουν 90 περίπου εμβολιασμοί στη Στέγη Ηλικιωμένων «Απόστολος Λουκάς» και στο «Privilege Centre of Living and Rehabilitation» στην Αραδίππου και στις Στέγες Ηλικιωμένων «Σωτήρος» και «Άγιος Γεώργιος» στη Λάρνακα.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθούν σήμερα εμβολιασμοί σε 9 περίπου νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy