Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την Προεδρία της Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα για την προεδρία της Βουλής ενόψει της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος που θα γίνει στις 10 Ιουνίου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΙδιαίτερο ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει στο τι τελικά θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος φέρεται να έχει υποσχεθεί να παραχωρήσει την έδρα του στον Άγγελο Βότση στη Λεμεσό.

Οι πληροφορίες είναι συγχυσμένες αφού από το περιβάλλον της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιλούν για προεκλογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ότι σε περίπτωση που έμπαιναν τελικά στη Βουλή, ο Μάριος Καρογιάν μετά την ορκωμοσία του θα αποχωρούσε και θα την παρέδιδε στον Άγγελο Βότση.

Πηγή από τη Δημοκρατική Παράταξη δήλωσε πριν από λίγο στον Άστρα ότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία και ότι αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα συμφωνηθεί με τη Συνεργασία. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι από πλευράς Μάριου Καρογιάν είναι θέμα σεβασμού προς το εκλογικό σώμα, αλλά η περίπτωση που έγινε το 2016 με την Ελένη Θεοχάρους αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Στο κυβερνών κόμμα, τώρα, ο ΔΗΣΥ θα συναποφασίσει μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το τι θα πράξει. Πηγή της Πινδάρου ανέφερε στον Άστρα ότι η άποψη του Προέδρου Αναστασιάδη θα είναι βαρύνουσας σημασίας.

Απόψε αποφασίζουν για το τι θα πράξουν οι Οικολόγοι. Με δήλωση του στον Άστρα ο πρόεδρος του Κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου τόνισε ότι οι Οικολόγοι δεν θα στηρίξουν υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και υποψήφιο του ΕΛΑΜ.

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα τους εντός των ημερών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei