Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις έξω από τις φυλακές

 

Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των δεσμοφυλάκων

Συνεχίζονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τους δεσμοφύλακες-μέλη της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, ενώ δεν αποκλείεται στο χορό των κινητοποιήσεων να προστεθούν και τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ σε μια 48ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση, με προσωπικό ασφαλείας όμως να παραμένει για εργασία στις Κεντρικές Φυλακές, αφού πρόκειται για μια ουσιώδη υπηρεσία που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να παραλύσει. Την ίδια ώρα, αναμένουν κάποια επίσημη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης, ώστε να λάβουν και τις τελικές τους αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, χθες μέλη της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Χάρη Γεωργιάδη και τους βουλευτές κ. Νίκο Τορναρίτη και κ. Δημήτρη Δημητρίου και αποφάσισαν την  αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί, όπως η σημερινή αποκοπή της κυκλοφορίας στα φώτα Καλησπέρα, αλλά και η αποκοπή χθες δρόμου μπροστά από την Πινδάρου. Αντίθετα, σήμερα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη των Κεντρικών Φυλακών.

ΑΚΕΛ: Ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των δεσμοφυλάκων

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι δεσμοφύλακες, πλην όμως φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από τους κυβερνώντες. «Αντίθετα η κυβέρνηση ΔΗΣΥ διαμήνυσε ότι δεν συζητά με τη συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, θεωρώντας το νόμιμο, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του απεργείν ως “εκβιασμό”! Σε ώτα μη ακουόντων φαίνεται να έπεσαν και οι επιστολές που απέστειλε με ομόφωνη απόφασή της η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων».

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει με ρυθμίσεις για εξομοίωση δικαιωμάτων σε έναν επαγγελματικό χώρο που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες και προβλήματα και την ίδια ώρα τυγχάνει δυσμενούς διάκρισης. Να επιδείξει, επιτέλους, τον ελάχιστο σεβασμό στην ομάδα αυτή των εργαζομένων και τις ιδιάζουσες συνθήκες εργασίας τους στο χώρο των φυλακών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy