Συνεχίζονται τα σχόλια για τη διαμαρτυρία εναντίον του Τατάρ στο Λονδίνο

«Στο μέλλον αυτού του νησιού δεν έχουν θέση ούτε αυτή η παράλογη και ξεπερασμένη νοοτροπία που πιστεύει ότι αυτή η χώρα ανήκει μόνο στους Έλληνες, ούτε και όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ατζέντα και να διαμορφώσουν τον κόσμο κάνοντας αναφορά σε τέτοιες νοοτροπίες», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδροW του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν προέβη σε αυτή την ανάρτηση μαζί με μια φωτογραφία από τη διαμαρτυρία χθες έξω από το Kings College του Λονδίνου e/κ φοιτητών εναντίον του Ερσίν Τατάρ.

Εξάλλου, γραπτή δήλωσε έβγαλε και το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο στην οποία αναφέρει ότι παρακολουθούν με ανησυχία και καταδικάζουν τις προσπάθειες παρεμπόδισης των επαφών του κ. Τατάρ στο Λονδίνο «από Ελληνοκύπριους και Έλληνες».

Επίσης, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (TBMM), Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε την παρεμπόδιση της εισόδου Τατάρ στη διάλεξη στο  Kings College.

«Καταδικάζω με λύπη μου την επίθεση εναντίον του προέδρου της τδβκ, Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, και του μεταφέρω τις ευχές μου», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Σεντόπ, γράφουν τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ. «Αυτές και παρόμοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα μπορέσουν ποτέ να εμποδίσουν τον τουρκοκυπριακό λαό να αγωνιστεί για τον δίκαιο σκοπό του. Στην εθνική μας υπόθεση, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Τουρκοκύπριους με αποφασιστικότητα», ανέφερε.

Ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) Νουμάν Κουρτουλμούς καταδίκασε την «απόπειρα επίθεσης» εναντίον του Τατάρ στο Λονδίνο με επίσης ανάρτηση του στο Τουίτερ

«Καταδικάζουμε έντονα την απόπειρα επίθεσης εναντίον του προέδρου του τουρκοκυπριακού κράτους, κ. Ερσίν Τατάρ, στο Λονδίνο. Καλούμε τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν αμέσως δράση κατά αυτής της απόπειρας επίθεσης εναντίον του κ. Τατάρ. Η μοίρα των Τουρκοκυπρίων είναι το πεπρωμένο μας. Εκφράζουμε τις ευχές μας στον κ. πρόεδρο», έγραψε ο κ. Κουρτουλμούς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy