Συνεχίζουν με μαζικότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι δεσμοφύλακες (Βίντεο&Φωτογραφίες)

Στη συνέχιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των απεργιακών μέτρων, έως την υλοποίηση των αιτημάτων τους προχωρεί το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Κατά την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πέντε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των δεσμοφυλάκων του Κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 140 με 230 δεσμοφύλακες, άντρες και γυναίκες. Αυτή τη βδομάδα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται κανονικά και θα είναι μαζικότερες όπως τονίζει σε ανακοίνωση της το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, καθώς καθημερινά εγγράφονται στον Κλάδο νέα μέλη, τα οποία δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στα απεργιακά μέτρα.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των δεσμοφυλάκων αφορούν την παροχή του ειδικού επιδόματος από το Υπουργείο Οικονομικών σε όλους τους δεσμοφύλακες και την αναβάθμιση των κλιμάκων τους από Α2-5-7 σε Α3-5-7, με ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη.

Προστίθεται ότι τα αιτήματα είναι ξεκάθαρα και μόνο με γραπτή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης για συμπερίληψη των αναγκαίων προβλέψεων στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023 θα τερματιστούν τα απεργιακά μέτρα.

Σήμερα, από τις 7:30 το πρωί, οι δεσμοφύλακες βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Desmofilakes 3

Desmofilakes 2

Desmofilakes 1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.