Θα συνεχίσουν το πρόγραμμα τους για την προστασία φωλιών θαλάσσιων χελώνων στην παραλία της Αργάκας, δηλώνουν οι εμπειρογνώμονες που επιχειρήθηκε να εκδιωχθούν χθες από την παραλία από τον κοινοτάρχη της Αργάκας και ομάδα κατοίκων του χωριού.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η επικεφαλής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων Μυρούλα Χ’’Χριστοφόρου απέρριψε τους ισχυρισμούς του κοινοτάρχη ότι η ομάδα τοποθετεί υπεράριθμα κλουβιά επειδή εισπράττει χρήματα από το τμήμα αλιείας.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και τριάντα χρόνια και εξέφρασε την απογοήτευση της για την προσπάθεια του κοινοτάρχη να αποδώσει αλλότριους σκοπούς στην ομάδα, η οποία έχει μεταφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της σε όλη τη μεσόγειο και έχει βραβευτεί για τη δράση της.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κοινοτάρχης απέρριψε τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει τους εμπειρογνώμονες να τοποθετήσουν τα κλουβιά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι οι προστάτες των χελώνων είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αργάκας και πρόσθεσε ότι η κοινότητα προχώρησε σε διάφορα έργα για την προστασία τους.