Υποστηρικτές Επισκόπου Νεκτάριου : «Κάποιοι ακολούθησαν το σκοτεινό μονοπάτι»

Η ομάδα άλλου υποψηφίου κάνει λόγο σήμερα για «σκοτεινά μονοπάτια» -Σπόντες αγάπης και ειρήνης στις εκκλησιαστικές εκλογές της Μητρόπολης Λάρνακας

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε το απόγευμα η Ομάδα Υποστήριξης Επισκόπου Νεκταρίου, υποψηφίου για τον θώκο της Μητρόπολης Λάρνακας, και αποδέκτη κατηγοριών της ομάδας υποστήριξης του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, επίσης υποψηφίου.

Η ομάδα αποκρούει τις κατηγορίες της ομάδας Ευμένιου, λέγοντας πως δυστυχώς κάποιοι ακολούθησαν το σκοτεινό μονοπάτι, κάποιοι θεώρησαν τη σιωπή μας αδυναμία.

Ταυτόχρoνα κάνουν λόγο για προσωπικά συμφέροντα που προσπαθούν αν σπιλώσουν τον Επίσκοπο Αρσινόης, Νεκτάριο

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Δυστυχώς, κάποιοι θεώρησαν τη σιωπή μας αδυναμία. Ήταν συνειδητή απόφαση, γιατί το ψέμα δεν πρέπει να έχει χώρο στην Εκκλησία μας. Για χάρη, όμως, της ιστορίας προχωράμε, απλώς, στη διάψευση όλων όσων αναγράφονται, γιατί δεν έχουν καμία, απολύτως, σχέση με την πραγματικότητα πέραν του γεγονότος ότι, όντως, φίλοι και των δύο υποψηφίων έβαλαν κάποια πανό. Στην περίπτωση, τουλάχιστον, του δικό μας υποψηφίου αυτό έγινε με δική τους πρωτοβουλία. Κάποιοι, για προσωπικούς λόγους και μελλοντικά συμφέροντα, προσπαθούν να σπιλώσουν τον Επίσκοπο Αρσινόης, κ. Νεκτάριο.

Για τον Επίσκοπο Νεκτάριο μιλούν τα έργα του όλα αυτά τα χρόνια. Η αγνότητα, η πνευματικότητα και το δίκαιο των έργων του είναι οι καλύτεροι μάρτυρες.

Δεν θα ακολουθήσουμε το σκοτεινό μονοπάτι που επέλεξαν κάποιοι και θα προσευχηθούμε να πρυτανεύσει η ειρήνη στις ψυχές όλων μας. Η συμβουλή του Επισκόπου Νεκτάριου μια και μοναδική: Μακριά από αντιπαραθέσεις, πρέπει να πρυτανεύσει η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός!

Υπενθυμίζεται πως χθες, η ομάδα υποστήριξης Ευμένιου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον Γιάννο Χαριλάου, Διευθυντή Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου και Γενικό Υπεύθυνο Εκλογών, του ζητούν να περιφρουρήσει τη δημοκρατική διαδικασία ενόψει των εκλογών στις 28 Ιουλίου για νέο Μητροπολίτη Κιτίου.

“Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουλίου οι πιστοί θα μεταβούν στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Κιτίου για να εκκλησιαστούν. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να αναγκαστούν να διέλθουν των πανό και να λάβουν το διαφημιστικό και προωθητικό υλικό της υποψηφιότητας του Αρσινόης Νεκτάριου. Για να ανάψουν ένα κερί πρέπει να πάρουν πρώτα από το παγκάρι τα έντυπα υποστήριξης του Αρσινόης Νεκτάριου. Για να ακούσουν το κήρυγμα του Κυρίου πρέπει πρώτα να ακούσουν και τη διακήρυξη υποστήριξης του Αρσινόης Νεκτάριου. Και τέλος πριν να πάρουν το θείο αντίδωρο πρέπει πρώτα να λάβουν τις οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας του Αρσινόης Νεκτάριου. Τέλος εάν διανοηθεί κάποιος να δώσει φυλλάδιο έξω από την εκκλησία υπέρ άλλου υποψηφίου τότε θα προπηλακιστεί και θα απειληθεί από τον ιερέα της ενορίας με καταγγελία στην αστυνομία”, καταγγέλλουν.

Διερωτώνται εάν όλα αυτά αποτελούν εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών και διερωτώνται εάν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει Γενικός Υπεύθυνος Εκλογών, προσθέτοντας ότι “Ο λαός της Μητρόπολη Κιτίου θα δώσει απάντηση στις 28 Ιουλίου. Και αυτή πέραν πάσης αμφιβολίας θα είναι καταπελτική και ηχηρότατη”.

Οι εκκλησιαστικές εκλογές στη Λάρνακα, διεξάγονται σε έντονο κλίμα πόλωσης και φανατισμού το οποίο προκαλούν τα επιτελεία των δύο αυτών υποψηφίων. Το κλίμα ειρήνης και αγάπης που όπως αρχικά είχε ειπωθεί πως θα επικρατούσε έγινε καπνός με πανό, φυλλάδια μέχρι και τηλεφωνήματα για στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου να δίνουν και να παίρνουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.