Συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, η 5η Σύνοδος της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας. Η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας-Τουρκίας συνεδρίασε σήμερα μετά από 11 χρόνια, καθώς η τελευταία της συνεδρίαση ήταν τον Οκτώβριο του 2010.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η συνεργασία των δύο χωρών στα πεδία του τουρισμού, της ενέργειας, του εμπορίου, των μεταφορών, του περιβάλλοντος και της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής συζητήθηκαν το διμερές εμπόριο και ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών, οι προοπτικές εκατέρωθεν επενδύσεων και ενθάρρυνσης των επιχειρήσεων να αναπτύξουν κοινά εγχειρήματα, η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας, η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων, της ποιότητας και επάρκειας υδάτινων πόρων, η συνεργασία στον τομέα των μεταφορών, η ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών συναλλαγών σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα, καθώς και η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στην έρευνα και την τεχνολογία.

Στη συνεδρίαση μετείχαν 20μελείς αντιπροσωπείες από την κάθε πλευρά, ενώ οι εργασίες της Επιτροπής έληξαν με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και του Υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy