Συνέδριο Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Περιγεννητική Ιατρική

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Με στόχο τη διάδοση και συζήτηση της τρέχουσας γνώσης, των διεθνών κανόνων και των τελευταίων εξελίξεων στην Περιγεννητική Ιατρική και με διαχρονικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας της εγκύου, του εμβρύου και του νεογνού στον τόπο, πραγματοποιήθηκε το 18ο διεθνές συνέδριο της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου (ΕΠΙΚ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 350 συνέδρων, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου, οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά και θέματα με κλινική σημασία που απασχολούν τον Νεογνολόγο, τον Παιδίατρο τον Μαιευτήρα και κάθε εμπλεκόμενη ειδικότητα.

Αναφέρει ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν τα επείγοντα στην αίθουσα τοκετού, οι κατευθυντήριες οδηγίες στη Νεογνολογία, η ανάνηψη νεογνού, τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με την ανάπτυξη του εμβρύου, η κύηση μετά τα 40, η πρόληψη και διαχείριση του πρόωρου τοκετού, ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική, η ενδομήτρια προέλευση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, τα αναπνευστικά προβλήματα πρόωρου νεογνού και οι ενδοκρινικοί διαταράκτες στο έμβρυο και στο νεογνό.

Τέλος, η ΕΠΙΚ αναφέρει ότι στα πλαίσια του συνεδρίου τίμησε τους καταξιωμένους συναδέλφους Κύπρο Νικολαΐδη και Παναγιώτη Ζαρβό για τη διαχρονική προσφορά τους στον τομέα της Περιγεννητικής Ιατρικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.