Συνέδριο για τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Παράθυρα

Συνέδριο για τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων ζωής του Κυριάκου Χαραλαμπίδη -στις 31 Ιανουαρίου 2020- και σχεδόν εξήντα χρόνων δημιουργικού βίου (1961-), διοργανώνεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πολυήμερο συνέδριο με τίτλο «Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις», μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΣΠΕ Αγλαντζιάς.

Σημειώνεται ότι εντός του 2019 αναμένεται και η κυκλοφορία της συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του.

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Ποίησης της Κύπρου (τρεις φορές), της Ελλάδας (μία) και της Ακαδημίας Αθηνών (δύο φορές, τη δεύτερη για το σύνολο του ποιητικού του έργου) και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οργανωτών, το συνέδριο «Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις» σχεδιάζεται πολυήμερο, πολυπρόσωπο και πολυθεματικό. Θα πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που αφιερώνεται στον ποιητή και ένα από τα μεγαλύτερα που αφιερώθηκαν ποτέ σε εν ζωή Κύπριο δημιουργό με συμμετοχή ομιλητών από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου είναι: Πρόεδρος ο Αναπλ. Καθ. Αντώνης Κ. Πετρίδης (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και μέλη: Ομ. Καθ. Θεοδόσιος Πυλαρινός (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Καθ. Ευριπίδης Γαραντούδης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αναπλ. Καθ. Λουΐζα Χριστοδουλίδου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Δρ Δήμητρα Δημητρίου (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μέλος ΣΕΠ) και κα Πηνελόπη Στράτη (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υποψήφια διδάκτωρ)

Πολιτιστικό Κέντρο ΣΠΕ Αγλαντζιάς: 31 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.