Συνέντευξη – Χρήστος Πίττας: Μια επιχείρηση που στο κέντρο της προσοχής της έχει τους πελάτες της

Η Pop Life έφτασε να αριθµεί σήµερα 19 υπεραγορές και ετοιµάζεται για την 20ή

 

«Οι καταναλωτές προτιµούν την Pop Life για τα ψώνια τους, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που τα πάντα ακριβαίνουν, ασκώντας σηµαντική πίεση στον προϋπολογισµό των καταναλωτών»
«Η Pop Life εξακολουθεί να προσφέρει ποιοτικά επώνυµα προϊόντα σε χαµηλές τιµές, αφού έχει απορροφήσει το µεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των αυξηµένων κόστων»
«Στόχος µας είναι να δώσουµε τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές στην Κύπρο να µπορούν µε ευκολία να έχουν πρόσβαση σε µια υπεραγορά Pop Life»

 

Συνέντευξη στον Θεόφιλο Αβραάµ

Η Pop Life Supermarkets είναι µια κατ’ εξοχήν κυπριακή εταιρεία, η οποία έγινε γνωστή για την ευρεία γκάµα προϊόντων που προσφέρει στον καταναλωτή και κυρίως για τις ελκυστικές τιµές της. Στη συνέντευξή του στη «Χαραυγή» ο διευθυντής της Pop Life, Χρήστος Πήττας, µιλά για την πορεία της εταιρείας, τη σχέση και τους δεσµούς που έχει αναπτύξει µε τους πελάτες της και τα σχέδια επέκτασης σε µια, οµολογουµένως, δύσκολη περίοδο για το λιανικό εµπόριο.

 

Οι υπεραγορές Pop Life έχουν κερδίσει ένα σηµαντικό ποσοστό στην κυπριακή αγορά. Ποιοι είναι, κατά την εκτίµησή σας, οι κυριότεροι λόγοι που έκαναν τους καταναλωτές να προτιµούν τις υπεραγορές σας;

Οι καταναλωτές έχουν αντιληφθεί ότι οι υπεραγορές Pop Life διαφέρουν από άλλες υπεραγορές στην Κύπρο, αφού προσφέρουν µόνιµα ασυναγώνιστες τιµές αλλά και συνεχείς και πολλές εξαιρετικές προσφορές! Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές προτιµούν την Pop Life για τα ψώνια τους, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που τα πάντα ακριβαίνουν, ασκώντας σηµαντική πίεση στον προϋπολογισµό των καταναλωτών.

Άλλος σηµαντικός λόγος είναι η τεράστια γκάµα επώνυµων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού σε είδη υπεραγοράς, αλλά και σε είδη σπιτιού, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και µικρο-συσκευές, όλα σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της ΕΕ. Η µεγάλη αυτή ποικιλία προϊόντων δίνει στους πελάτες µας τη δυνατότητα να αγοράσουν ό,τι χρειάζονται µε µια επίσκεψη σε ένα µόνο χώρο.

Σηµαντικός λόγος είναι επίσης και οι φρουταρίες µας που διαθέτουν τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά στις καλύτερες τιµές κατ’ ευθείαν από τον παραγωγό στα καταστήµατά µας, αφού η Pop Life είναι η µοναδική αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο που διαθέτει ιδιόκτητα καταστήµατα στη Χοντρική Αγορά Λευκωσίας.

Τέλος, τα κρεοπωλεία µας διαθέτουν κρέατα τα οποία περνούν από ποιοτικό έλεγχο κατά την παραλαβή, διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα παράλληλα µε την καλύτερη τιµή για τους καταναλωτές.

 

Σε τι θεωρείτε ότι διαφέρετε από τους ανταγωνιστές σας στο λιανικό εµπόριο;

Η µεγάλη διαφορά των υπεραγορών Pop Life από τις υπόλοιπες ντόπιες υπεραγορές είναι η µεγάλη γκάµα επώνυµων προϊόντων δικής µας εισαγωγής, η οποία συνεχώς επεκτείνεται, κάτι που µας επιτρέπει να προσφέρουµε τα προϊόντα αυτά σε χαµηλότερες τιµές, αφού δεν χρειάζεται να πληρώνουµε µεσάζοντες.

Οι καταναλωτές βιώνουν εδώ και καιρό συνεχόµενες αυξήσεις στις τιµές αγαθών και υπηρεσιών. Οι τιµές στις υπεραγορές Pop Life έχουν ακολουθήσει αυτή την πορεία; Πώς έχει επηρεαστεί η καταναλωτική κίνηση στις υπεραγορές σας και πώς αντιµετωπίζετε τις νέες προκλήσεις όσον αφορά την ανάγκη διατήρησης χαµηλών τιµών σε ένα περιβάλλον όπου όλα τα κόστη ανεβαίνουν;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι τιµές έχουν δεχθεί σηµαντικές πιέσεις προς τα πάνω, αρχικά λόγω της πανδηµίας COVID-19, ακολούθως λόγω δεκαπλασιασµού των ναυτιλιακών ναύλων και πιο πρόσφατα λόγω των επιπτώσεων του πολέµου στην Ουκρανία.

Η Pop Life, παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε χαµηλές τιµές, αφού έχει απορροφήσει το µεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των αυξηµένων κόστων, προβαίνοντας σε αύξηση τιµών µόνο τόσο και όπου ήταν απολύτως απαραίτητο. Αποτέλεσµα αυτού δε, ήταν η αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στις υπεραγορές Pop Life, αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν εµάς για καλά και φθηνά ψώνια.

 

Πώς επιβραβεύετε τους πελάτες που προτιµούν τις υπεραγορές Pop Life και πώς αυτό διαφέρει από τα σχέδια πιστότητας άλλων υπεραγορών;

Οι υπεραγορές Pop Life πρωτοπορούν και σε αυτό χαρίζοντας σε όλους τους πελάτες τους ένα ακριβό δώρο ΕΝΤΕΛΩΣ ∆ΩΡΕΑΝ, φτάνει να πετύχουν ένα στόχο συνολικών αγορών κατά τη διάρκεια συγκεκριµένης χρονικής περιόδου.

Αυτές οι εκστρατείες είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια του χρόνου, δηλαδή η κάθε νέα εκστρατεία ξεκινά αµέσως µετά τη λήξη της προηγούµενης, ούτως ώστε όλες οι αγορές των πελατών µας να συµµετέχουν ανελλιπώς σε κάποιο δώρο. Παραδείγµατα δώρων που έχουµε δώσει κατά καιρούς είναι ασύρµατες τηλεσκοπικές ηλεκτρικές σκούπες, σαλονάκια ρατάν, ηλεκτρικά µίξερ, χύτρες ταχύτητας, φουρνάκια αλογόνου και άλλα πολλά.

Οι εκστρατείες και τα δώρα των υπεραγορών Pop Life είναι µοναδικά, αφού στην ουσία κάθε δώρο ισοδυναµεί µε επιστροφή στον πελάτη αξίας µέχρι και περίπου 15% στο σύνολο των αγορών του, εκεί που άλλα σχέδια ανταµοιβής τού δίνουν όφελος το πολύ µέχρι 1%.

Οι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει αυτές τις εκστρατείες καθώς και τη συνέπεια µε την οποία εξαγγέλλονται και αναµένουν το δώρο-έκπληξη της κάθε επόµενης εκστρατείας µε ανυποµονησία.

Με την ευκαιρία της συνοµιλίας µας να σας ενηµερώσω ότι αύριο, ∆ευτέρα 21/11, ξεκινά νέα εκστρατεία, η οποία δίνει ΕΝΤΕΛΩΣ ∆ΩΡΕΑΝ μηχανή εσπρέσο CENTURY αξίας €99!

 

Ποιο µήνυµα θα θέλατε να στείλετε στους πελάτες των υπεραγορών Pop Life αλλά και στους καταναλωτές γενικότερα;

Θα ήθελα, µε αυτή την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τους καταναλωτές για την προτίµησή τους που είχε ως αποτέλεσµα οι εκατοντάδες, αρχικά, πελάτες µας να έχουν γίνει σήµερα δεκάδες χιλιάδες. Θέλω επίσης να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουµε να δίνουµε όλο και περισσότερα οφέλη στους πελάτες µας, τόσο σε µορφή χαµηλών τιµών όσο και σε µορφή ειδικών προσφορών και ελκυστικών δώρων. Επιπρόσθετα, υποσχόµαστε τον περαιτέρω εµπλουτισµό της γκάµας προϊόντων που διατίθενται στις υπεραγορές Pop Life, αφού για το σκοπό αυτό εργάζεται επιτελείο εξεύρεσης προµηθευτών και νέων αγορών σε µόνιµη βάση.

 

Συνεχής επέκταση…

Αυτή τη στιγµή η POP LIFE λειτουργεί 19 υπεραγορές σε όλη την Κύπρο ως ακολούθως: 7 στην επαρχία Λευκωσίας (Λατσιά, Κέννεντι, Ανθούπολη, Παλιοµέτοχο, ∆άλι, Νήσου και NEO PLAZA), 4 στην επαρχία Λάρνακας (πόλη Λάρνακας, Αθηαίνου, ∆ροµολαξιά, Ξυλοτύµπου), 3 στην επαρχία Αµµοχώστου (Παραλίµνι, Αυγόρου, Φρέναρος), 3 στην επαρχία Λεµεσού (Ύψωνας, Κολωνακίου, Λινόπετρα) και 2 στην επαρχία Πάφου (Κάτω Πάφος, Μεσόγη).

Σε λίγες µέρες, από τις 24 Νοεµβρίου θα λειτουργήσει η 20ή υπεραγορά POP LIFE στα Περβόλια επαρχίας Λάρνακας.

Φτάσαµε, αυτή τη στιγµή, να απασχολούµε 400 άτοµα προσωπικό, σε µια περίοδο που η δηµιουργία θέσεων εργασίας έχει ιδιαίτερη σηµασία για την κοινωνική συνοχή.

Μελετούµε όµως και το ενδεχόµενο περαιτέρω επέκτασης µε στόχο να δώσουµε τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές στην Κύπρο να µπορούν µε ευκολία να έχουν πρόσβαση σε µια υπεραγορά POP LIFE. Για το σκοπό αυτό προγραµµατίζουµε επέκταση του δικτύου υπεραγορών µας κατά το 2023 µε προσθήκη ακόµα τριών υπεραγορών.

Μία από αυτές θα είναι η νέα σύγχρονη, µεγάλη υπεραγορά POP LIFE που θα ανεγερθεί στην περιοχή Πρωταρά-Παραλιµνίου εντός του 2023.

Επίσης προγραµµατίζουµε τη λειτουργία φούρνων στις υπεραγορές µας περί τα τέλη του 2022 µε αρχές 2023, εµπλουτίζοντας έτσι τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που βρίσκουν σε µας οι πελάτες µας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy