Συνέρχεται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο – Κυπριακό, ΜΟΕ και Ουκρανία στην ατζέντα

Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για να ανασκοπήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και να ενημερωθεί σε σχέση με το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Ο κ. Πελεκάνος είπε πως στο πλαίσιο της συνεδρίας αναμένεται να συζητηθεί και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

“Θα γίνει μια ανασκόπηση των εξελίξεων στο Κυπριακό από την προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα των ΜΟΕ, που προωθούνται, καθώς και για τις προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων”, είπε ο κ. Πελεκάνος.

Ερωτηθείς αν θα συζητηθεί και το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Πελεκάνος είπε πως “αναμένεται να συζητηθούν τα δεδομένα και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία”.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη για το πρωί της Παρασκευής για να συζητηθεί ο αντίκτυπος των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Στη σύσκεψη αναμένεται να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων αυτών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής,  Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου, οι Υφυπουργοί Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος και Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Νωρίς το μεσημέρι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφ΄νου, απέστειλε επιστολή στον ΠτΔ με την οποία ζητούσε συνεδρία του Συμβουλίο Αρχηγών παρουσία αρμόδιων Υπουργών και Υφυπουργών για να συζητηθούν οι συνέπειες που επηρεάζουν την Κύπρο ως αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.