Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή – Στο επίκεντρο η αναπομπή του ΠτΔ για μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα στις 11 το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής για να τοποθετηθεί επί της αναπομπής του νόμου για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στο 9% για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μία ώρα νωρίτερα στις 10 το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών σε έκτακτη συνεδρία θα εξετάσει τους λόγους αναπομπής.

Στη συνεδρία έχουν κληθεί για να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Ο αναπεμφθείς νόμος ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 3 Δεκεμβρίου και αναπέμφθηκε στη Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου.

Κώστας Κώστα: Προκλητική η απόφαση του ΠτΔ – Εγκληματική αδιαφορία από την Κυβέρνηση

Είναι προκλητική η απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αναπέμψει τον νόμο για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στο 9% για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ χαρακτήρισε επίσης εγκληματική την αδιαφορία της κυβέρνησης. Ο κ. Κώστα επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ απορρίπτει την απόφαση του προέδρου για αναπομπή του νόμου. Επίσης υπέδειξε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τότε τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα είναι πιο δύσκολα. Ανέφερε δε ότι το κόστος από τη συνεχιζόμενη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα μετακυλήσει σε προϊόντα. Επίσης τόνισε ότι δημιουργούνται προβλήματα κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις που είναι όπως είπε στον αναπνευστήρα. Ακόμα ο κ. Κώστα κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στο ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη για αναπομπή του νόμου. Σημείωσε ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση και όχι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για μείωση των ρύπων και για ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επιδότηση πρέπει να γίνεται με μετρητά και όχι σε είδος. Επίσης αναφέρθηκε σε διάφορα προγράμματα που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας όπως οι ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy