Συνέρχεται σήμερα η επιδημιολογική ομάδα – Μάλλον αύριο οι ανακοινώσεις

Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωνοϊό. // Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, presides over a meeting with the Scientific Advisory Committee on coronavirus.

Τα αποτελέσματα των παράνομων συναθροίσεων κατά το καρναβάλι της Λεμεσού, όπως και των χαλαρώσεων, που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και θα αρχίσουν να φαίνονται από αύριο Τρίτη, 23 Μαρτίου, αναμένει η επιδημιολογική ομάδα προκειμένου να καταλήξει στη διαμόρφωση των εισηγήσεών της για λήψη αποφάσεων, είτε περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων ή και χαλάρωσής τους.

Η επιδημιολογική ομάδα ενημερώνεται απόψε μέσω τηλεδιάσκεψης για την επανεξέταση των πρωτοκόλλων για τα σχολεία που επεξεργάστηκε ο επικεφαλής της ομάδας Κωνστνατίνος Τσιούτης, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα η επιδημιολόγος και μέλος της ομάδας Μαρία Κολιού.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία έστω και κάτω από πιο αυστηρά μέτρα. Συνέστησε υπομονή, λέγοντας ότι σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα και δεν ανεβαίνουν με τους ρυθμούς που αυξάνονταν τις τελευταίες βδομάδες κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ήδη, ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της Παιδείας, κατά τις οποίες έγινε εποικοδομητικός διάλογος για άνοιγμα των σχολείων.

Κάτω από 1% η Λεμεσός

Ακόμα και η Λεμεσός, είπε, έπεσε κάτω από το 1%. Τα δείγματα αυτής της βδομάδας, σημείωσε, θα δείξουν επίσης αν σημειώθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων από την εκδήλωση του Καρναβαλιού που έγινε στη Λεμεσό.

Σε ότι αφορά την κατάργηση ή όχι των sms η κα Κολιού απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι και γι’ αυτά θα συζητήσουν σήμερα και οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο από το υπουργικό συμβούλιο.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων η κα Κολιού είπε ότι οι εμβολιαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την επιλογή ποιο εμβόλιο θα χρησιμοποιήσουν, σημειώνοντας και υπογραμμίζοντας ότι κανένα εμβόλιο δεν είναι υποδεέστερο των άλλων.
Όμως, για να είναι εφικτή όμως η επιλογή του εμβολίου, όπως είπε, θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική η διαδικασία αφού ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.