Συνέρχεται το ΠΓ της ΕΔΕΚ εν μέσω των τριγμών στο κόμμα – Τελεσίγραφο στον Σιζόπουλο

Συνέρχεται το απόγευμα το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών του κόμματος. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου για τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου και σχετίζονται με αδικήματα, τα οποία όπως αναφέρει, διέπραξε ο ευρωβουλευτής.


Στο μεταξύ, τελεσίγραφο στον Μαρίνο Σιζόπουλο, για να στοιχειοθετήσει τις καταγγελίες περί διάπραξης αδικημάτων, δίνει ο δικηγόρος του Ευρωβουλευτή. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον καλεί εντός των επόμενων ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία για να καταθέσει τα έγγραφα που διατείνεται ότι κατέχει Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η υπεράσπιση Παπαδάκη, θα καταχωρήσει άμεσα αγωγή εναντίον του και θα ζητήσει την εξέταση της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, με σκοπό τη διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσιοποίησης των ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ ο Γιώργος Σάββα και ο Γιώργος Ταλιαδώρος.

Είναι πρωτόγνωρη εξέλιξη για το κόμμα, τα όσα τεκταίνονται, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο του κόμματος ανέφερε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ το Μέλος του Πολιτικού γραφείου της ΕΔΕΚ είπε ότι το κόμμα μπαίνει σε μια περιπέτεια αλλά υπέδειξε ότι η ΕΔΕΚ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφασίζει κατά αυτόνομο τρόπο, ενώ σημείωσε ότι πριν από τη συνεδρία του Πειθαρχικού, έγινε προσπάθεια με παρεμβάσεις για να βρεθεί μια λύση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σημείωσε ωστόσο ότι ο κ. Παπαδάκης θα έπρεπε να πάει στο Πειθαρχικό για να υπερασπίσει τον εαυτό του και να τεθεί υπό την κρίση όλων.

Παράλληλα, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι είναι ντροπή να βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και δη στην ΕΔΕΚ όσοι βρίζουν. Πρόσθεσε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να κατατίθενται με καθαρότητα και να μην αποψιλώνονται.
Επίσης, διαισθάνεται, όπως είπε, ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα έχει ή πρέπει να έχει περισσότερα στοιχεία γιατί τόνισε ότι με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, δημιουργήθηκε η πεποίθηση στον καθένα ότι κατέθεσε στο Πειθαρχικό Σώμα κάτι περισσότερο από ότι έχει δημοσιοποιηθεί. Ο κ. Σοφοκλέους κάλεσε τον Μαρίνο Σιζόπουλο να δώσει τεκμηριωμένα στοιχεία και στο Πολιτικό γραφείο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.