Συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ, σε θέματα αστυνόμευσης και εκπαίδευσης μελών της Αστυνομίας

Ολιγοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες, αντιπροσωπεία της Ισραηλινής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ανταλλαγής εκπαιδευτικών επισκέψεων μεταξύ των Αστυνομιών Κύπρου και Ισραήλ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση της αντιπροσωπείας για τον τρόπο λειτουργίας διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών, της Αστυνομίας Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από δέκα στελέχη της Αστυνομίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Alon Levavi.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της αντιπροσωπείας, στην Κύπρο, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τους ισραηλινούς συναδέλφους.

Η συνάντηση είχε φιλοφρονητικό χαρακτήρα και διεξήχθη μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. Καλωσορίζοντας τους ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Αρχηγός Αστυνομίας, στάθηκε στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Αστυνομίας του Ισραήλ. Προσδοκούμε σημείωσε, στην περαιτέρω ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων και της μεταξύ μας συνεργασίας σε θέματα όπως η πρόληψη της τρομοκρατίας και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, το διαδικτυακό έγκλημα, η εκπαίδευση και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης.

Εξέφρασε μάλιστα τις θερμές του ευχαριστίες προς την ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας του Ισραήλ, για την βοήθεια και τη στήριξη που προσέφεραν στον αστυφύλακα Γιώργο Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε ιατρικό κέντρο του Τελ Αβίβ, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του καθήκοντός του.

Στην περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας των δύο αστυνομιών, αναφέρθηκε και ο κ. Levavi, ο οποίος ως επικεφαλής της αντιπροσωπίας ευχαρίστησε το Αρχηγό Αστυνομίας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ο ισραηλινός αξιωματούχος εξέφρασε την ετοιμότητα της Αστυνομίας τους Ισραήλ για περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας της με την Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα με τις ανάγκες των δύο αστυνομιών. «Είμαστε στην ίδια γειτονιά» σημείωσε, «και αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα». «Είμαστε ανοικτοί να πάρουμε από εσάς, αλλά και να δώσουμε», τόνισε ο Αρχιστράτηγος της ισραηλινής Αστυνομίας.

Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Κύπρο, ο κ. Levavi, σημείωσε ότι τα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας Κύπρου, που επισκέφθηκαν, τις τελευταίες μέρες, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους ισραηλινούς αξιωματούχους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.