Συνεργασία στους τομείς ενέργειας, γεωργίας και κατασκευών, συμφώνησαν Ερντογάν και Πούτιν

Συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και των κατασκευών συμφώνησαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά από 4 ώρες τετ-α-τετ και συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών. Στην κοινή δήλωση αναφέρεται επίσης ότι τονίστηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση για προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας, παρά τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της αναγνώρισης αμοιβαίων συμφερόντων και σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεννόησης, συμφώνησαν να κάνουν βήματα για την αύξηση του όγκου του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και την ικανοποίηση των προσδοκιών των δύο χωρών μεταξύ τους στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι οι εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έπαιξαν ρόλο στην επίτευξη της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για την ασφαλή μεταφορά σιτηρών και προϊόντων διατροφής από τα λιμάνια της Ουκρανίας. Υπογράμμισαν την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή σύμφωνα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, οι ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία που αποδίδουν στην προώθηση της πολιτικής διαδικασίας προκειμένου να επιτευχθεί μόνιμη λύση στη χώρα. Σημειώνοντας τη σημασία που αποδίδουν στην προστασία της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν με αλληλεγγύη και συντονισμό στον αγώνα κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ισχυρή τους δέσμευση για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Λιβύης. Τόνισαν τη σημασία της διεξαγωγής ελεύθερων, δίκαιων και αξιόπιστων εκλογών στη βάση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης μεταξύ των Λιβύων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy