Συνεργασίες υπό όρους επιδιώκει η αντιπολίτευση για τις Προεδρικές

«Δεν προαποκλείουμε πρόσωπα ούτε από το χώρο του ΑΚΕΛ», διαμηνύει ο Στ. Στεφάνου

«Δεν προαποκλείουμε πρόσωπα δημόσια, ούτε αν προέρχονται από το χώρο του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς, αλλά ούτε και σχολιάζουμε ονοματολογία και σεναριολογία που αναπτύσσεται από τα ΜΜΕ για τις Προεδρικές του 2023», δήλωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕπανέλαβε ότι οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ θα ληφθούν εντός της άνοιξης και αφού στο μεταξύ αναπτυχθεί εσωκομματικά ο διάλογος και οι διαδικασίες αλλά και η συζήτηση πάνω στα βασικά ζητήματα που απασχολούν την αντιπολίτευση, προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Δήλωσε ότι υπάρχει επιδίωξη για εκλογικές συνεργασίες, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι άνευ όρων και με μόνο στόχο τη νίκη. Ο Στ. Στεφάνου ανέφερε ότι η συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές άνοιξε πρόωρα και υποστήριξε ότι γι’ αυτό ευθύνεται η ανάγκη του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, τόνισε ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να μπει σε συνεργασία για να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις και δεν θα προσέλθει σε έναν προαποφασισμένο διάλογο. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επαφή ούτε με υποψηφίους ούτε με πολιτικά κόμματα, ενώ δεν έχει ληφθεί από την ΕΔΕΚ σχετική πρόσκληση. Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τη στάση του κόμματός του αναμένεται να ληφθούν εντός των επόμενων τριών μηνών.

Για τις 6 Φεβρουαρίου μετατίθεται το πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ, ώστε να δοθεί χρόνος στα μέλη του συνεδρίου να ενημερωθούν και να εγγραφούν διαδικτυακά. Σε συνέντευξή του, που είχε δημοσιευθεί στη «Χ» στις 25/12/2021, ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Παπαδόπουλος είχε αναφέρει ότι στο συνέδριο θα καθοριστεί το πολιτικό πλαίσιο σύναψης συνεργασιών. Τόνισε επίσης ότι η όποια συνεργασία πρέπει να είναι στη βάση αρχών και προγραμματικών θέσεων και ότι τον πρώτο λόγο για την αλλαγή πρέπει να τον έχει η αντιπολίτευση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei