Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού τις επόμενες μέρες

Καταιγίδα στην περιοχή της Λευκωσίας, Τρίτη 5 Μαΐου 2020.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η ασθενής ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί και σχετικά χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει το νησί.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αργότερα όμως αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και στα νότια και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.