Σύνοδο για την τεχνητή νοημοσύνη θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει την πρώτη διεθνή σύνοδο για την ασφαλή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης το προσεχές φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ από την Ουάσινγκτον όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Σκοπός της συνόδου θα είναι να εξεταστεί η ανάγκη για διεθνώς συντονισμένη δράση ώστε να «περιοριστούν οι κίνδυνοι της ταχέως αναπτυσσόμενης αυτής τεχνολογίας» (σ.σ στον καπιταλισμό, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, εφόσον βρίσκεται στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων και χρησιμοποιείται με σκοπό το κέρδος, αποτελεί κίνδυνο…).

Ο κ. Σούνακ έκανε την ανακοίνωσε πριν από τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αργότερα το απόγευμα.

Αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του Αμερικανού ηγέτη για τη σύνοδο, καθώς επίσης και για τη σύσταση ενός διεθνούς εποπτικού φορέα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα διεθνούς και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όχι όμως την προοπτική μιας νέας διμερούς εμπορικής συμφωνίας.

Ο κ. Σούνακ έχει επίσης συνάντηση με Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές και πολιτικούς, στους οποίους πάντως δεν περιλαμβάνεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφορικά με τη σύνοδο για την τεχνητή νοημοσύνη, ο Βρετανός ηγέτης δήλωσε πως η τεχνολογία αυτή έχει μια «απίστευτη δυναμική» να μεταμορφώσει τις ζωές μας προς το καλύτερο, αλλά χρειάζεται να αναπτυχθεί με τρόπο ασφαλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy