Σύνοδος Κορυφής: «Πράσινο φως» για διαδικασία ένταξης Ουκρανίας – Μολδαβίας στην Ε.Ε

«Πράσινο φως» άναψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Μιλώντας για μία «ιστορική στιγμή» τόνισε ότι «αυτό είναι ένα καίριο βήμα στην πορεία σας προς ένταξη στην ΕΕ».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μία καλή μέρα για την Ευρώπη και πως η Ουκρανία και η Μολδαβία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.


Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, προσθέτοντας ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ».


Ευρωπαϊκή προοπτική και για Γεωργία

Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι η Σύνοδος αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική και για τη Γεωργία και είναι έτοιμη να ανακοινώσει ότι είναι και αυτή υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ μόλις αντιμετωπιστούν οι εκκρεμείς προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.