Σύνοδος ΝΑΤΟ – Γεμάτη η ατζέντα της συνόδου

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας Μαδρίτη φιλοξενεί σήμερα την κοινή σύνοδο κορυφής ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολλά θέματα να είναι ανοικτά στην ατζέντα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί περισσότερη θετική δυναμική για τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές στο ενδεχόμενο συνάντησης Ερτογάν και Μπάϊτεν, χωρίς ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από αμερικανικής πλευράς.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφέρθηκε στην συνάντηση μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας και ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών της Βαλτικής στη Συμμαχία.

Στην Άγκυρα, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι η Σουηδία και η Φινλανδία υποστηρίζουν την τρομοκρατία εις βάρος της Τουρκίας, λέγοντας πως είναι ενάντια στη λογική το να θέλουν οι χώρες αυτές να ζητούν τη συμμαχία της Τουρκίας για την ασφάλειά τους και από την άλλη να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες εναντίον της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.