Σύνοδος ΥΠΕΞ: Προσπάθεια για να εγγραφεί το θέμα του Βαρωσιού – Δεν υπάρχει διάθεση από ΕΕ

Καταβάλλεται προσπάθεια το θέμα των τουρκικών ενεργειών στο Βαρώσι να εγγραφεί στην ημερήσια συζήτηση της συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Άστρα στις Βρυξέλες Βαγγέλης Αρεταίος, μέχρι στιγμής το θέμα δεν είναι εγγεγραμμένο στην ατζέντα της συνόδου Κορυφής ενώ σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους ευρωπαίους συναδέλφους του στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περιοχή της περίκλειστης πόλης η οποία άνοιξε το καλοκαίρι.

Ενημέρωση για το Βαρώσι και τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας θα κάνει και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Άστρα, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από πλευράς Ε.Ε. να συζητήσει το θέμα στο ανώτατο επίπεδο αφού δεν θέλουν να οξύνουν τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Η σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλες έχει βασικό θέμα συζήτησης τους νέους δρόμους ροών μεταναστών από την Λευκορωσία στην Ευρώπη συνεχίζεται η σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. και το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην κρατική αεροπορική εταιρία της Λευκορωσίας για τη συμβολή της σε αυτές τις ενέργειες.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.