Συνολικά 14 καταδίκες για υποθέσεις εμπορίας προσώπων τους τελευταίους 11 μήνες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα, υπήρξαν 14 καταδίκες σχετικά με υποθέσεις εμπορίας προσώπων (ποινές φυλάκισης/ποινές φυλάκισης με αναστολή/χρηματικό πρόστιμο), αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, με αφορμή την καταδίκη δυο προσώπων από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού.


Συγκεκριμένα, 56χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και 32χρονος σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, αφού κρίθηκαν ένοχη σε υπόθεση που αφορά εμπορία προσώπων, εκμετάλλευση στην εργασία, επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Το έγκλημα της εμπορίας προσώπων αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι έχει πολλές μορφές και διαστάσεις και αυτό το καθιστά δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, προστίθεται, τα θύματα της εμπορίας προσώπων παγκοσμίως, αγγίζουν κάθε χρόνο τα 21 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ από αυτά, τα 5,5 εκατομμύρια είναι παιδιά. Παράλληλα, εκτίμηση του ΟΗΕ, ανεβάζει τα ετήσια κέρδη από την εμπορία προσώπων, σε παγκόσμιο επίπεδο, στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.


«Για την αντιμετώπιση του εγκλήματος αυτού στη χώρα μας, η Αστυνομία, μέσω του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και συναρμόδιοι φορείς, έχουν τα τελευταία χρόνια αναθεωρήσει τον τρόπο δράσης και συνεργασίας τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται βελτίωση τόσο όσον αφορά στην καταδίκη προσώπων, που εμπλέκονται σε εμπορία ανθρώπων, όσο και στην αναγνώριση και τη στήριξη των θυμάτων», συμπληρώνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Λέγοντας ότι η προσπάθεια για αντιμετώπιση του εγκληματικού αυτού φαινομένου, απαιτεί τη βοήθεια όλων μας, η Αστυνομία υπενθυμίζει πως από τον Μάρτιο του 2021 έχει λειτουργήσει η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή άμεσης ανταπόκρισης «1497», όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δώσει επώνυμα ή ανώνυμα πληροφορίες σχετικά με υποθέσεις εμπορίας προσώπων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.