Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων για στάση εργασία δασκάλων: «Πέραν της ταλαιπωρίας, δεν παρατηρήθηκαν άλλα προβλήματα»

Αμφιβολίες κατά πόσο η σημερινή 55λεπτη στάση εργασίας των δασκάλων, στα δημοτικά θα πετύχει τους στόχους της, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Φρίξος Ζεμπύλας, σημειώνοντας ότι, πέραν της ταλαιπωρίας για γονείς και μαθητές, δεν παρατηρήθηκαν άλλα προβλήματα.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο κ.Ζεμπύλας ανέφερε πως η Συνομοσπονδία ανησυχεί για το τι θα συμβεί εάν σε 15 μέρες δεν δοθούν λύσεις και η ΠΟΕΔ αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.

«Οτιδήποτε απομακρύνει τα παιδιά μας από τις σχολικές μονάδες δεν μας ευχαριστεί και πέραν τούτου, τρία από τα τέσσερα αιτήματα της ΠΟΕΔ είναι και δικά μας, απλώς δεν ξέρουμε κατά πόσο θα πετύχει τους στόχους της η συγκεκριμένη απεργία», συμπλήρωσε.

Ο Φρίξος Ζεμπύλας είπε πως «πέραν από τα αναμενόμενα βασικά πρόβλημα, που ήταν το χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου και της ταλαιπωρίας των γονιών, ευτυχώς δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερες αναφορές».

Ωστόσο, είπε, καταγράφηκαν δυο περιστατικά στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου, όπου σχολικές μονάδες άνοιξαν τις πόρτες για τα παιδιά στις 8.25 αντί στις 7.00, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία μαθητών και γονέων.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι στην επαρχία Πάφου καταγράφεται ένα γενικότερο πρόβλημα, καθώς «καθημερινά τα σχολεία δεν ανοίγουν τις πόρτες τους για τα παιδιά στις 7.00, αλλά στις 7.30, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επαρχίες».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας απέδωσε το φαινόμενο αυτό «στο ότι δεν υλοποιούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και δεν υπάρχει σωστός έλεγχος από τους επιθεωρητές».

Είναι καιρός που παρουσιάζεται το πρόβλημα αλλά δεν είχαμε οποιαδήποτε ανταπόκριση στις επισημάνσεις μας, κατέληξε στη δήλωση του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy