Σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας: Τι αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη της Οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί Κύπρου

Χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες κατέφυγαν και στην Ρουμανία όπου εκεί βρίσκεται αποστολή και της Οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί Κύπρου.

Όπως δήλωσε στον Astra 92,8 ο γιατρός Γιώργος Μακρυγιάννης, επικεφαλής της κυπριακής αποστολής, πολλοί πρόσφυγες παρουσιάζουν λοίμωξη του αναπνευστικού και κάποιοι άλλοι απορρύθμιση των χρόνιων τους προβλημάτων, όπως ψηλή πίεση και καρδιακές αρρυθμίες.

Επίσης οι γιατροί δέχονται κλήσεις για παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι μέσα στα λεωφορεία και θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ ιατρική βοήθεια παρέχεται και στις δομές που έχουν δημιουργηθεί για τους πρόσφυγες σε διάφορες περιοχές της Ρουμανίας.

Ο κύριος Μακρυγιάννης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι κάποιοι προσεγγίζουν γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, με απώτερο στόχο την εμπορία ανθρώπων, και ήδη συνελήφθησαν 2 άτομα στη Ρουμανία.

Γνωστοποίησε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί Κύπρου θα εξαγγείλουν εκστρατεία οικονομικής βοήθειας για να μπορέσουν να συνεχίσουν την δράση τους, και κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.