Συνταγματικά προβλήματα για τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού σε υπόδικους

Προβλήματα συνταγματικότητας εντοπίζει η Νομική Υπηρεσία στα δύο νομοθετήματα που εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για την δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης υποδίκων με το γνωστό «βραχιολάκι».

Θέση της νομικής Υπηρεσίας, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης,  είναι ότι τόσο το νομοσχέδιο του Υπουργείου όσο και η σχετική πρόταση νόμου, θέτουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή του θεσμού αυτού κι ως εκ τούτου, πάσχουν σε θέμα συνταγματικότητας.

Ο κ. Τορναρίτης, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα ήθελε εξαιρέσεις στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, καθώς θα επιθυμούσε όπως είπε, να μην εφαρμόζεται σε υπόδικους για παιδεραστία. Ανατέθηκε είπε στο Υπουργείο, να διαβουλευτεί με τους συναρμόδιους φορείς.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, ανέφερε ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα πρέπει να αξιοποιηθεί καθώς θα συνδράμει στη μερική αποφόρτιση των Κεντρικών Φυλακών. Ωστόσο τόνισε ότι αυτονόητα θα πρέπει να εξαιρούνται του μέτρου υποθέσεις υποδίκων για πολύ σοβαρά αδικήματα όπως η εμπορεία ναρκωτικών.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy