Εντονες ήταν οι φωνές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων Πάφου και η απογοήτευση τους για την συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, υποστηρίζει ότι η οικονομία πηγαίνει καλύτερα αλλά κλείνει τα αυτιά και τα μάτια μπροστά στη δυστυχία των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης σε περιοδεία που πραγματοποίησε με τον Επαρχιακό Γραμματέα ΕΚΥΣΥ Πάφου, Αντρέα Χριστοδούλου, την Πέμπτη 18 Απριλίου στα χωριά της επαρχίας, Μεσόγη, Μέσα Χωριό και Κάθηκα, ήταν δέκτες της έντονης κατακραυγής και παραπόνων των συνταξιούχων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, ενώ στις 18 Απριλίου 2019 ήταν η μέρα πληρωμής του πασχαλινού επιδόματος, η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων με βάση τα κριτήρια που καθόρισε η κυβέρνηση δεν το δικαιούνται ούτε και φέτος.

Η ΕΚΥΣΥ διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι θα συνεχίσει το αγώνα για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές οι οποίες έχουν πλήξει σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο.