Συντεχνίες προς Σύνδεσμο Υπεραγορών: «Σεβαστείτε την Πρωτομαγιά»

Να σεβαστεί την Πρωτομαγιά και την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να επιδείξει προς τους εργαζόμενους τον οφειλόμενο σεβασμό, καλούν τον Σύνδεσμο Υπεραγορών οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των τριών συντεχνιών «ντροπή και ασέβεια προς τους θεσμούς και τους νόμους του Κράτους και της Δημοκρατίας, αποτελεί η στάση και η απόφαση του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου να ανοίξουν κατά βούληση οι υπεραγορές την Πρωτομαγιά».

Αναφέρεται ότι «η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται στη βάση της πρόκλησης συνωστισμού του καταναλωτικού κοινού είναι τουλάχιστο αστεία, υποβαθμίζοντας το γεγονός πως, σε όλη της διάρκεια της πανδημίας, από την αρχή μέχρι και σήμερα, οι υπεραγορές δεν έμειναν ούτε λεπτό κλειστές».

Το συνδικαλιστικό κίνημα, σημειώνεται, «δεν αποδέχεται ούτε τελεσίγραφα αλλά ούτε και απειλές στη βάση της απόφασης του Συνδέσμου πως “αν δεν ανακληθεί η απόφαση, εμείς έχουμε αποφασίσει ότι τα μέλη μας τα οποία επιθυμούν να ανοίξουν θα το κάνουν κατά βούληση”».

«Ούτε η πολιτειακή αναρχία ούτε βέβαια οποιοσδήποτε εργασιακός εκφοβισμός και αυταρχισμός δεν γίνεται αποδεκτός», αναφέρεται.

ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, «καλούμε τον Σύνδεσμο Υπεραγορών να σεβαστεί την  Πρωτομαγιά τη μέρα των εργαζομένων και την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και  να επιδείξει προς τους εργαζόμενους τον οφειλόμενο σεβασμό».

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα επανέλθει ακόμα πιο έντονα και αποφασιστικά  ώστε να εφαρμοστεί  αυτό που διαχρονικά έχει κατακτηθεί μέσα από τους εργατικούς αγώνες και  που προβλέπεται από τη νομοθεσία, καταλήγει η ανακοίνωση των τριών συντεχνιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.