«Σύντροφος ξεχωριστής κάστας ο Παναγιώτης Πέτρου»

Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου τίμησε τον βετεράνο του κόμματος και του κινήματος

 

 

Έναν άνθρωπο και πολιτικό στέλεχος πολύ ξεχωριστής κάστας τίμησε χθες βράδυ η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου στο πρόσωπο του Παναγιώτη Πέτρου. Με μια σεμνή τελετή στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Συνοικισμού Κιτίου αποδόθηκαν τιμές σ’ ένα βετεράνο που κόσμησε και κοσμεί ακόμα με την παρουσία του την Αριστερά και την κοινωνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του τιμηθέντος στους αγώνες του κόμματος για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τον τόπο, χαρακτηρίζοντας τον Παναγιώτη Πέτρου παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.

Αναδρομή στη δράση του βετεράνου έκανε ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρύσανθος Ζαννέττος, μιλώντας για την πορεία του από το Αϊ-Γιώρκούδι Αμμοχώστου και μετά την προσφυγιά στο συνοικισμό Κιτίου, όπου άφησε το στίγμα του, μεταξύ άλλων, και στην ανέγερση του οικήματος. «Ο Παναγιώτης ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σύντροφος πρότυπο. Με όλη την κυριολεκτική έννοια του όρου. Ο Παναγιώτης έκτιζε πάντα. Δεν χαλούσε ποτέ. Όπου κι αν βρισκόταν, όποιο πόστο κι αν υπηρετούσε, έκτιζε πάντα. Στο σύλλογο “ΠΑΛΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΣ” στο Αϊ-Γιωρκούδι, στην ΕΜΟΡΑ, στην ΠΟΕΠΑ, στις Λαϊκές Οργανώσεις του Συνοικισμού Κιτίου, στο ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Έκτιζε αθόρυβα, αλλά αφήνοντας παντού σημάδια, για να τον βλέπουμε και να παραδειγματιζόμαστε ιδιαίτερα εμείς οι νεότεροι. Ο Παναγιώτης Πέτρου ήταν και είναι σύντροφος πολύ ξεχωριστής κάστας», είπε χαρακτηριστικά ο ε.γρ. του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Για το ποιόν του τιμωμένου και την άσβεστη επιθυμία του να προσφέρει στον κοινό σκοπό ξεχώρισε το γεγονός ότι από τον Ιούνιο του 2012, όταν συνταξιοδοτήθηκε, μέχρι τον Ιούνιο του 2021 εργαζόταν στο μηχανισμό του κόμματος αμισθί και μάλιστα με κανονικό ωράριο πλήρους απασχόλησης, αλλά χωρίς κανένα μισθό! «Εντελώς εθελοντικά για άλλα εννέα ολόκληρα χρόνια. Γι’ αυτό και για πολλά άλλα, σύντροφε Παναγιώτη, είμαστε όλοι ευγνώμονες», είπε απευθυνόμενος στον βετεράνο ο Χρύσανθος Ζαννέττος. Επιφύλαξε, τέλος, δύο μηνύματα προς το τιμώμενο πρόσωπο: Ότι τα στελέχη του ΑΚΕΛ θα συνεχίσουν την πορεία διατήρησης του ΑΚΕΛ στην πρωτοπορία των μικρών και μεγάλων αγώνων του λαού μας και ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για λύση και επανένωση και επιστροφή στην Αμμόχωστο της επανενωμένης Κύπρου. «Στην Αμμόχωστο που θα ξανακτίσουμε μαζί με τους Τ/κ συμπατριώτες μας και θα αποτελεί το παράδειγμα και το σύμβολο της ειρήνης και της συνεργασίας αλλά και το φάρο ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος», κατέληξε.

 

Πρότυπο ΑΚΕΛικού και αριστερού
Ο βουλευτής Νίκος Κέττηρος, μεγαλωμένος στο συνοικισμό Κιτίου, στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Πέτρου πρότυπο ΑΚΕΛικού και αριστερού.  «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν μίλησε για τον εαυτό του και είχε πάντα ως οδηγό το όφελος του κόμματος», τόνισε.

Τάσος Περδίος

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy