ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Οι τράπεζες να αποφεύγουν τις εκποιήσεις και να παρέχουν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις

Οι τράπεζες, τα επενδυτικά ταμεία και οι εταιρείες διαχείρισης πρέπει να αποφεύγουν τις εκποιήσεις και να παρέχουν στους δανειολήπτες βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, αναφέρει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ χαιρετίζει με ικανοποίηση τις χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Προστίθεται ότι για πολλοστή φορά ο Διοικητής ζητά επίμονα από τις τράπεζες να προβαίνουν έγκαιρα σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί η οικονομία στο σύνολό της.

«Ξεκάθαρα αυτή η επίμονη θέση του Διοικητή σημαίνει ότι οι εκποιήσεις πρέπει να αποφεύγονται κατά το δυνατόν και ότι η καταφυγή σε εκποίηση πρέπει να είναι το τελευταίο μέτρο για είσπραξη του νόμιμα οφειλόμενου χρέους. Σημαντική για τους Δανειολήπτες είναι επίσης η θέση του για διαφάνεια στις χρεώσεις τους», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.

Οι δικές μας διαχρονικές θέσεις, συνεχίζει, είναι οι ίδιες μ’ αυτές του Διοικητή και τις ίδιες θέσεις εκφράζει διαχρονικά και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Όπως επισημαίνεται τα μηνύματα προς τις τράπεζες, τα επενδυτικά ταμεία και στις εταιρείες διαχείρισης είναι ξεκάθαρα. «Πρέπει να αποφεύγουν τις εκποιήσεις και να παρέχουν στους δανειολήπτες βιώσιμες αναδιαρθρώσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία γενικότερα», αναφέρεται.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι τα μηνύματα προς τους δανειολήπτες είναι επίσης ξεκάθαρα και επιτακτικά. «Πρέπει να αποταθούν άμεσα στα ΑΠΙ που βρίσκονται σήμερα τα δάνειά τους, ζητώντας επίμονα αναδιάρθρωση σύμφωνα με την Οδηγία και τον Κώδικα της ΚΤΚ. Προς τούτο πρέπει να δίνουν όλα τα στοιχεία και πληροφορίες που τους ζητούνται δείχνοντας πλήρη συνεργασία. Μόνο έτσι θα βοηθηθούν», αναφέρεται.

Καλούμε τους δανειολήπτες να μας καταγγέλλουν άμεσα τυχόν αρνητική στάση των ΑΠΙ ή την τυχόν εμμονή τους να προχωρήσουν σε εκποίηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy