ΣΥΠΡΟΔΑΤ για Συνεργατισμό: Τρομακτικές οι ευθύνες της κυβέρνησης – Η κοινωνία απαιτεί σύλληψη εκείνων που θησαύρισαν

ÊëåéóôÞ ðáñÝìåéíå óÞìåñá ç ÓõíåñãáôéêÞ ÊåíôñéêÞ ÔñÜðåæá ëüãù áðåñãßáò ôçò ÅÔÕÊ, Ëåõêùóßá 4 Äåêåìâñßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Η κοινωνία απαιτεί άμεση σύλληψη των ολίγων, εκείνων που εγκλημάτησαν και θησαύρισαν όπως υποδεικνύει το πόρισμα Αρέστη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το οποίο εδώ και δύο χρόνια έμεινε στα συρτάρια κάποιων, αναφέρει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), προσθέτοντας ότι «αυτό τουλάχιστον προκύπτει ως μια κοινωνική απαίτηση από την πλευρά των πολιτών στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας».

Διαβάστε επίσης:

Προς παραγραφή οι ευθύνες του Χάρη Γεωργιάδη για τον Συνεργατισμό

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει επίσης ότι «επιβάλλεται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων αυτών των  ΄κυρίων΄, καθώς επίσης και των συνδεδεμένων με αυτούς άμεσα ή έμμεσα προσώπων ή εταιρειών».

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας «κρατά την μπάλα στα χέρια του», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει τα ευρήματα του πορίσματος να αξιοποιηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα και τις διωκτικές αρχές με ιδιαίτερη προσοχή και σημασία».

Αναφέρει επίσης ότι «η Κυβέρνηση έχει τρομακτικές ευθύνες» και «η απαξιωτική της στάση είναι απαράδεκτη» και προσθέτει πως «σε κάθε ευνομούμενη χώρα αυτό που τουλάχιστον θα είχε συμβεί θα ήταν να αποδοθούν ευθύνες στους αίτιους άμεσα».

Επιπλέον, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι τα ξεπουλήματα περιουσίας των δανειοληπτών που υπερχρεώθηκαν πρέπει να σταματήσουν και προσθέτει πως «δεν αρκούν πλέον οι βαρύγδουπες τυποποιημένες εκφράσεις ΄το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο΄, ΄θα γίνει κάθαρση΄ και διάφορες γνωστές άλλες».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.