Συρία: Νέες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Δαμασκό

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη πλήγματα στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε το συριακό Υπουργείο Άμυνας, επιδρομή που είναι η τρίτη μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

Ακούστηκαν εκρήξεις στη συριακή πρωτεύουσα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Περί τις 00:30 (τοπική ώρα), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση των κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών, στοχοποιώντας πολλές τοποθεσίες στα περίχωρα της Δαμασκού», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας σε ανακοινωθέν του. Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πολλούς από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, διευκρίνισε.

Δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τους στόχους, περιοριζόμενο να αναφέρει μόνο πως τα πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που έχει έδρα το Λονδίνο, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι οι ισραηλινές επιδρομές είχαν στόχο εγκαταστάσεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, κυρίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Τη Δευτέρα, έγιναν πλήγματα στα περίχωρα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στρατιώτης, τρεις ημέρες έπειτα από επιδρομή με στόχο συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ισραηλινή επιδρομή σκότωσε πέντε σύρους στρατιωτικούς κοντά στη Δαμασκό τον Σεπτέμβριο.

Τον Ιούνιο, άλλη έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας για δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, το αεροδρόμιο του Χαλεπιού υπέστη επιδρομές του Ισραήλ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.