Σύριοι πρόσφυγες ήρθαν μέσω Τύμπου κατεχόμενα κι από κει στις ελεύθερες περιοχές

Εξήντα τρεις Σύριοι πρόσφυγες ήρθαν αεροπορικώς στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και από κει πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με την Κίπρις Ποστασί, για να κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις Ποστασί, οι 63 πέρασαν από το Λήδρα Πάλλας στο «νότο» – όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυρπιακής Δημοκρατίας – υπό την επίβλεψη των «οργάνων» του ψευδοκράτους. Στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται, ήρθαν με πτήση μέσω Τουρκίας, ενώ με την άφιξή τους ζήτησαν να μεταβούν στη «νότια Κύπρο» για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Το τουρκικό πρακτορείο Ιχλάς που δημοσίευσε την είδηση, σημειώνει ότι παλαιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις οι πρόσφυγες επιστρέφονταν πίσω στην Τουρκία, αλλά μετά από αλλαγή του «υπεξ» στους κανόνες που αφορούν τους πρόσφυγες, έχει ανοίξει ο δρόμος αυτοί να πηγαίνουν στην «νότια Κύπρο». Προσθέτει δε ότι από τον προηγούμενο μήνα που άρχισε αυτό, σε πάνω από 100 Σύριοι πρόσφυγες «έχει δοθεί άδεια να περάσουν στη νότια Κύπρο. Κάθε μέρα δεκάδες Σύριοι θα έρχονται στο ψευδοκράτος και αναμένεται να περνούν στις ελεύθερες περιοχές, καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.