Συρματοπλέγματα Νουρή: «Φυσικό εμπόδιο» λέει ο ΔΗΣΥ, σκληρό σύνορο τονίζει το ΑΚΕΛ (ηχητικό)

Διαφορετική ανάγνωση κάνουν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει συρματόπλεγμα κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Μιλώντας στον Άστρα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασσιουρτίδης τόνισε ότι το μεταναστευτικό χρήζει διαχείρισης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η διαμόρφωση ενός σκληρού συνόρου που έχει αντίκτυπο και σε πολιτικό επίπεδο δεν αποτελεί λύση.

Ο κ. Πασιουρτίδης έψεξε το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα επαφίεται στην διαχείριση 300 οπλισμένων ανειδίκευτων συμβασιούχων. Επεσήμανε ότι δεν είναι τόσο απλό να δοθεί όπλο σε ανεκπαίδευτα άτομα. Είπε πως υπάρχουν ευαισθησίες που δεν λήφθηκαν υπόψιν.

Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε πάντως πως το ΑΚΕΛ δεν έχει θέμα με την επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να γίνει με μόνιμα μέλη της Αστυνομίας.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε την ανάγκη για γρήγορη εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει πως προσπαθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει καταμερισμός του όγκου των μεταναστών στα κράτη – μέλη.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυβέρνηση οφείλει να λάβει αποφάσεις έχοντας ως γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν με ένα μαγικό ραβδί για αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα και όπως είπε, ένα μέτρο είναι η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος. Έκανε λόγο για ένα φυσικό εμπόδιο που ανακόπτει μεταναστευτικές ροές.

Σε ότι αφορά τους 300 συμβασιούχους οπλίτες που θα περιπολούν την περιοχή, είπε ότι είναι ένα σωστό προστατευτικό μέτρο που θα ενισχύσει τους κατοίκους.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι θα δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να μείνει άβουλη στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Είπε επίσης ότι αυτά τα μέτρα είναι έκτακτα και προσωρινά.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από επτά κοινότητες για τα συρματοπλέγματα Νουρή

Παγκοινοτική περιφερειακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν απόψε στις 20:00 οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακακίου, Αυλώνας, Δένειας, Αστρομερίτη, Περιστερώνας, Κατωκοπιάς και Μάμμαρι για το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στη γραμμή αντιπαράταξης.

Οι κάτοικοι των επτά κοινοτήτων καταγγέλλουν πως λόγω του συρματοπλέγματος έχουν αποκοπεί, δεκάδες οικίες, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές καλλιέργειες, γεγονός που προκαλεί προβλήματα.

Απαιτούν ελεύθερη διακίνηση όλων των κατοίκων στις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.