Συρματοπλέγματα: Βολές κατά ΥΠΕΣ από την Ομάδα Πρωτοβουλίας – «Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας»

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας κατά της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων επικρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών ότι σήμερα για μία ακόμη φορά έπαιζε με τις λέξεις χωρίς να δίδει απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής Ακακίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος της Ομάδας Αφροδίτη Λούγκρου ανέφερε ότι σήμερα βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για να ακούσουν το Υπουργείο να λέγει ότι σκεφτεί χωρίς επιχειρήματα.

Επέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι τους κορόιδευέ μπροστά στα μάτια τους, λέγοντας ότι απάντησε σε όλες τις επιστολές της ομάδας, ενώ όπως είπε η Ομάδα πρωτοβουλίας δεν πήρε ούτε μια απάντηση σε ζητήματα για τα οποία έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήματα.

Ως προς την εφαρμογή των συρματοπλεγμάτων, ανέφερε ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός -που δόθηκε στις κοινότητες- προέβλεπε μια συνεχιζόμενη γραμμή από τον Αστρομερίτη ως το Αεροδρόμιο Λευκωσίας και ξαφνικά στην πορεία έμειναν ανοικτοί κεντρικοί δρόμοι κοινοτήτων, αγροτικοί δρόμοι στην Περιστερώνα.

Επεσήμανε ότι αυτό που συντελείται είναι έγκλημα για την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς όπως είπε, μπαίνουν συρματοπλέγματα στη νότια πλευρά  της νεκρής ζώνης διχοτομώντας την Κύπρο. Σημείωσε ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy