Σύσκεψη αύριο υπό τον Ακιντζί για τον κορωνοϊόΣύσκεψη με την «κυβέρνηση» για τον κορωνοϊό θα έχει αύριο το πρωί ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα περνά μια δύσκολη περίοδο και ειδικά στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης, η κατάσταση είναι πολύ δραματική. «Βλέποντας την κατάσταση εκεί, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για την δική μας εδώ. Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε».

Ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι τίποτε δεν τέλειωσε ακόμα, «βήμα βήμα, με συνεργασία και σε αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο». Σε αυτό το πλαίσιο ανάφερε, κάλεσε αύριο σε σύσκεψη τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, να συζητήσουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να αξιολογήσουν τις εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του χθες αργά το απόγευμα, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στα κατεχόμενα βρίσκεται στο ελάχιστο βαθμό και «θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο».

Ο αγώνας μας δεν τέλειωσε, πρόσθεσε, καλώντας τον κόσμο να ακούσει τις εκκλήσεις και να μείνει στο σπίτι του. Ανέφερε ότι έχουν επαναπατρίσει περίπου 1000 άτομα από το εξωτερικό τα οποία βρίσκονται υπό ελεγχόμενη παρακολούθηση και πως σήμερα φτάνει το τελευταίο αεροπλάνο από το εξωτερικό.

Η «κυβέρνηση», είπε, έχει κατανέμει κονδύλι ύψους 30 εκ ΤΛ (4,2 εκ ευρώ) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και το ποσό αυτό βρίσκεται στη διάθεση του «υπουργείου υγείας».