Σύσκεψη Χατζηπαντέλα – ΣΕΕ για εξέταση του οδικού χάρτη για διαχείριση της πανδημίας

Τίθεται σήμερα Παρασκευή ενώπιον των Ειδικών το προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Ο οδικός χάρτης θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 10πμ με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο οδικός χάρτης είναι χωρισμένος σε πυλώνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργεια τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.


Εξάλλου, ενώπιον των Ειδικών θα τεθούν τα πρωτόκολλα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι θα τεθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους από μαθητές άνω των 12 ετών, με τους επιστήμονες να καλούνται να υποβάλουν εισηγήσεις ή άλλες διαφοροποιήσεις.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είχε πει πως το τελικό σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.